Forumoverzicht Marktplaats: Vraag en Aanbod. Boten en accessoires te koop CTEK XS 800/verkocht/mag op slot

te koop CTEK XS 800/verkocht/mag op slot

Het kopen en verkopen topic voor Boten en accessoires.

Moderator: Admin


Berichten: 15
te koop wegens aanschaf zwaardere lader(te licht voor mijn accu 20Ah) , CTEK XS 800 lader, in goede conditie en onbeschadigd , ideaal voor bijv. de kleinere accu's van 7 Ah , nieuwprijs rond de 45€ , prijs 20 € excl.verzenden reacties PM

De lader is ontworpen voor het opladen van 12 V loodzuuraccu’s van 1,2 tot 32 Ah. De lader kan echter ook accu’s tot 60 Ah onderhouden.De CTEK XS 800 werkt met een volautomatische IUoUp laadcyclus in drie stappen. Bij het begin van het laden stuurt de acculader een maximale stroom naar de accu. De accuspanning stijgt geleidelijk tot het vooraf ingestelde niveau van 14,4 V. Wanneer deze drempel bereikt is, wordt de laadspanning geregeld, terwijl de laadstroom geleidelijk verlaagd wordt. Wanneer de laadstroom gezakt is tot onder 0,4 A, schakelt de lader over op druppellading (onderhoudslading).
Als de accu opgeladen is maar de spanning op de accuklemmen daalt tot 12,9 V, schakelt de lader automatisch weer terug naar het begin van de cyclus in drie stappen. De lader vereist een tegenspanning van de accu van minimaal 6 V alvorens de laadcyclus te kunnen starten. Dit houdt in dat als de accu zo zwaar ontladen is dat de spanning op de accuklemmen minder dan 6 V bedraagt, de lader deze accu niet kan opladen. Een normaal ontladen accu heeft een klemspanning van 10,5 V.
Laadfasen:
Bulk - Hoofdladen, in deze fase vindt 80 % van het laden plaats. De lader levert een constante stroom af tot de spanning op de accuklemmen een vooraf ingesteld niveau bereikt.
Absorptie - Complete oplading tot vrijwel 100%. De klemspanning wordt op het ingestelde niveau gehouden. Tijdens deze fase zakt de stroom geleidelijk, zodat de klemspanning niet te hoog oploopt. Als de absorptiefase al meer dan 18 uur geduurd heeft, schakelt de lader over op druppellading. Deze functie voorkomt schade in geval van een defecte accu.
Druppellading (Puls) - Onderhoudsladen. Opladen schommelt tussen 95% en 100%. De accu ontvangt een puls wanneer de spanning afneemt. Dit houdt de accu in perfecte conditie wanneer hij niet gebruikt wordt. De lader kan maandenlang blijven aangesloten.
LAADTIJD
De tabel toont de bulklaadtijd.
THERMISCHE BEVEILIGING
De CTEK XS 800 is beveiligd tegen oververhitting. Wanneer de omgevingstemperatuur toeneemt, zal de laadstroom verlaagd worden.
Bijlagen
ctek xs800.JPG
ctek xs800.JPG (86.63 KiB) 1832 keer bekeken

Delen via:

Delen via Facebook Facebook Delen via Twitter Twitter Delen via MySpace MySpace

Keer terug naar Boten en accessoires


Adverteren?
cron
Scroll omhoog